School op Seef

School op Seef is een programma in Zuid-Holland voor een goede aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen in de basisschoolleeftijd.  Er worden zowel praktische als theoretische lessen gegeven. De praktische lessen bestaan uit circuits op het schoolplein, bordenspeurtochten door de wijk, dode hoek lessen en verlichtingscontroles van de fietsen.

VVN Verkeersmethode

Deze methode biedt ons de volgende mogelijkheden:

• De methode is altijd actueel en eigentijds
  • Er wordt gebruik gemaakt van digitale lessen en werkbladen
  • De kinderen kunnen de kennis praktisch toepassen in hun leefomgeving
En verder:
  • Doet groep 7 mee aan het theoretisch en praktisch verkeersexamen
  • Is er elk jaar een actie over fietsverlichting
  • Krijgen de kinderen in groep 6/7 een 'dode hoek' les
  • Maken we ouders bewust van de verkeersveiligheid rondom de Lisbloem en hun gedrag in het verkeer rond de school
  • Halen en brengen: Alle kinderen uit Meerenburgh komen liefst lopend naar school, behalve op de gymdagen. De school is niet aansprakelijk voor beschadigingen aan de fietsen. Als u uw kind(eren) met de auto brengt, parkeert u dan in de vakken. Laat uw kind(eren) niet midden op straat uitstappen.